BBQ padažas su bazilikais

Be laktozės
Daug angliavandenių
Nekaloringas
Mažai riebalų
Nekeptas
Be gliuteno
Arrow down

BBQ padažas su bazilikais

Medumi saldintas 5 minučių naminis padažas, gaminamas iš 100 % pomidorų pastos. Gaivus BBQ padažas su švelniu baziliko prieskoniu puikiai tiks gardinti beveik viskam, ką šią vasarą kepsite ant grotelių!

Užtruksite

5 min

Sudėtingumas

Lengvas

Porcijos

400 ml

Jums reikės

400 g natūralios pomidorų pastos (100 % pomidorai)

100 ml vandens

3-4 v. š. medaus

4 v. š. balzaminio acto

4 v. š. alyvuogių aliejaus

6 lapeliai šviežio baziliko

1 a. š. druskos

Žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

1. Dedame pomidorų pastą į maišymo indą. Praskiedžiame nurodytu vandens kiekiu.

2. Sudedame medų, balzaminį actą ir alyvuogių aliejų. Maišome iki kol medus ištirpsta ir padažas pasidaro vientisas.

3. Dedame susmulkintus baziliko lapus, druską bei pipirus.

4. Ragaujame. Jei norisi, visuomet galime įdėti dar šaukštą medaus, acto ar aliejaus. Nebijome pasikliauti savo nuožiūra!

5. Jei šašlykai dar ne lėkštėje ir turime laiko, paliekame bent porai valandų ar pernakt šaldytuve. Pastovėjęs padažas įgauna ryškesnį baziliko prieskonį ir brandesnį skonį.

No items found.

Pastabos

ALYVUOGIŲ ALIEJUS: patariu naudoti aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.

MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!

POMIDORŲ PASTA: 100 % pomidorai ir nieko daugiau!

LAIKYMAS: likusį pomidorų padažą galima laikyti net 10–14 dienų šaldytuve, uždarytą sandariame indelyje ar stiklainyje.

Receptas adaptuotas iš

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.