Klasikinis avinžirnių humusas

Be laktozės
Daug angliavandenių
Nekeptas
Mažai riebalų

Klasikinis avinžirnių humusas

Nuostabu, kaip su šiek tiek medaus, sezamų pastos ir keletu šauktų citrinų sulčių trinti avinžirniai pavirstą į kažką magiško! Tokį humusą galima tepti ant trapučių, duonos, kabinti čipsais ar tiesiog valgyti šaukštais! O ir pagaminti šį užkandį pastangų ne kaži ką reikės – sumesti viską į trintuvą ir sutrinti.

Užtruksite

15 min.

Sudėtingumas

Lengvas

Porcijos

4

Jums reikės

330 g avinžirnių, virtų

6 v. š. citrinų sulčių, šviežiai spaustų

2 v. š. sezamų pastos Tahini

30 g alyvuogių aliejaus

1 v. š. medaus

1 a. š. druskos

1 vidutinis česnakas (≈30 g), nuluptas

Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Rūkytos paprikos, maltos

Gaminimo eiga

1. Sudedame visus ingredientus į virtuvinį kombainą ir triname iki vientisos masės.

2. Dedame humusą į dubenėlį. Pašlakstome paviršių alyvuogių aliejumi ir medumi. Pabarstome rūkytos paprikos milteliais. Tiekiame.

No items found.

Pastabos

AVINŽIRNIAI: Virdami avinžirniai prisigeria vandens ir sveria bene 2 kartus daugiau nei sausi, tad norint gauti 330 g virtų avinžirnių, reikia virti apie 165 g. Jei nenorite vargti, vietoje namuose virtų avinžirnių, galima naudoti ir konservuotus, tačiau tada jų reikės iš viso 400 gramų.

ALYVUOGIŲ ALIEJUS: patariu naudoti aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.

MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!

LAIKYMAS: likusį humusą laikykite šaldytuve sandariame maisto indelyje iki 4-5 dienų.

Receptas adaptuotas iš

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.