Klasikinis avinžirnių humusas

Be laktozės
Daug angliavandenių
Nekeptas
Mažai riebalų
Arrow down

Klasikinis avinžirnių humusas

Nuostabu, kaip su šiek tiek medaus, sezamų pastos ir keletu šauktų citrinų sulčių trinti avinžirniai pavirstą į kažką magiško! Tokį humusą galima tepti ant trapučių, duonos, kabinti čipsais ar tiesiog valgyti šaukštais! O ir pagaminti šį užkandį pastangų ne kaži ką reikės – sumesti viską į trintuvą ir sutrinti.

Užtruksite

15 min.

Sudėtingumas

Lengvas

Porcijos

4

Jums reikės

330 g avinžirnių, virtų

6 v. š. citrinų sulčių, šviežiai spaustų

2 v. š. sezamų pastos Tahini

30 g alyvuogių aliejaus

1 v. š. medaus

1 a. š. druskos

1 vidutinis česnakas (≈30 g), nuluptas

Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Rūkytos paprikos, maltos

Gaminimo eiga

1. Sudedame visus ingredientus į virtuvinį kombainą ir triname iki vientisos masės.

2. Dedame humusą į dubenėlį. Pašlakstome paviršių alyvuogių aliejumi ir medumi. Pabarstome rūkytos paprikos milteliais. Tiekiame.

No items found.

Pastabos

AVINŽIRNIAI: Virdami avinžirniai prisigeria vandens ir sveria bene 2 kartus daugiau nei sausi, tad norint gauti 330 g virtų avinžirnių, reikia virti apie 165 g. Jei nenorite vargti, vietoje namuose virtų avinžirnių, galima naudoti ir konservuotus, tačiau tada jų reikės iš viso 400 gramų.

ALYVUOGIŲ ALIEJUS: patariu naudoti aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.

MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!

LAIKYMAS: likusį humusą laikykite šaldytuve sandariame maisto indelyje iki 4-5 dienų.

Receptas adaptuotas iš

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.