Citrininis medaus limonadas

Be laktozės
Daug angliavandenių
Mažai riebalų
Nekaloringas

Citrininis medaus limonadas

Nušvitus saulei ir smagiai įkaitus orui visiems verkiant reikia atsigerti ''kažko šalto''. Šis šaltas limonadas/punšas ne tik atgaivins, bet ir puikiai atstos užkandį bei pirktinius limonadus. Būkite tikri - turint šio gaivaus gėrimo dehidratacija negresia!

Užtruksite

40 min.

Sudėtingumas

Vidutinis

Porcijos

10 stiklinių

Jums reikės

Imbieriniam medaus sirupui:

340 g medaus

1/2 a. š. malto arba 5 ploni griežinėliai šviežio, nulupto imbiero

120 ml vandens

Limonadui:

240 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių

680 ml obuolių sulčių

1,2 l vandens

Citrinų griežinėlių patiekimui

Ledukų atšaldymui

Gaminimo eiga

1. Prikaistuvyje storu dugnu sumaišome imbierinio sirupo ingredientus ir kaitiname skystį ant mažiausios ugnies maždaug 20 minučių.

2. Nukaičiame ir paliekame sirupą atvėsti. Jei naudojome šviežią imbierą, jo griežinėlius išgriebiame ir išmetame.

3. Dideliame inde sumaišome citrinos sultis, obuolių sultis ir vandenį.

4. Į medaus sirupą įsipilame šiek tiek sulčių skysčio ir gerai išmaišome, taip praskiesdami sustingusį sirupą ir palengvindami įmaišymo procesą.

5. Galiausiai, pilame sirupo skystį į indą su visomis sultimis ir sumaišome.

6. Kiekvieną stiklinę užpildome ledu, dedame po keletą citrinos riekelių ir užpilame punšu. Jei norisi, stiklines puošiame citrinų riekelėmis.

No items found.

Pastabos

MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!

VANDUO: vandenį galima pakeisti sodos vandeniu ar gazuotu sodos vandeniu.

Receptas adaptuotas iš

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.