Naminis sausainių sviestas

Daug angliavandenių
Arrow down

Naminis sausainių sviestas

Sausainių sviestas ištikrųjų nėra sviestas. Tai gerai sutrintų imbierinių sausainių masė, pagardinta prieskoniais ir praskiesta pienu. Šis tepamas kremas yra puikus riešutų sviesto ar nutellos pakaitalas.

Nuostabu tai, kad šį sviestą galima pasigaminti kokį tik nori – be cukraus, be gliuteno, be laktozės ar be gyvūlinių riebalų. Džiaugiuosi atradusi šią naują sveiką sausainių užtepelę, kurią galiu gaminti ir su mano mėgstamu medumi! Dalinuosi atradimu su Jumis.

Užtruksite

20 min

Sudėtingumas

Lengvas

Porcijos

~ 250 ml

Jums reikės

250 g imbierinių sausainių

2 v. š. medaus

60 g pieno

2 v. š. kokosų aliejaus

1 a. š. cinamono

1/4 a. š. malto muskato

1/2 a. š. vanilės ekstrakto

žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Dideliame inde sutrupiname sausanius.

2. Prikaistyvyje pakaitiname pieną iki 35-40 laipsnių. Suberiame cinamoną, muskatą, druską ir piene ištirpiname medų.

3. Kokoso aliejų išlydom.

4. Pilame pieną ir aliejų ant sausainių ir pamaišom pora minučių, kol visas pienas susigers į sausainius ir jie pavirs šlapia mase.

5. Dedam sausainių sviestą į pasirinktą indą ir į šaldytuvą. Ragaujam bent po valandos vėsinimo, dar geriau - kitąryt.

No items found.

Pastabos

Sausainiai: Jei naudojate ryškaus skonio imbierinius sausainius ir nemėgstate per stipraus prieskonio, nebedėkite papildomų prieskonių. Naudodami paprastus sausainius, pridėkite šiek tiek malto imbiero ir daugiau cinamono bei muskato. Lengviausia nuspręsti kiek ir kokių prieskonių trūksta – ragauti! Be to, sveikesniam sausainių sviestui galite naudoti pilno grūdo sausainius be cukraus, be gliuteno ar be laktozės.

Konsistencija: Norėdami išgauti švelnią kreminę konsistenciją naudokite virtuvinį kombainą arba trintuvą. Iš pradžių sumalkite sausainius, po to pridėkite likusius ingredientus ir viską trinkite pora minučių. Man labiau patinka traškus kremas, kai dar jaučiasi sausainių gabaliukai, tad trintuvo nenaudoju. Sausainius patrupinu su kočėlu ir kremą išmaišau šaukštu. Dar vienas patarimas dėl konsistencijos - pieną geriausia pilti po truputį ir žiūrėti, ar reikia daugiau. Pieno kiekis priklausys nuo to, kiek jo sugers jūsų pasirinkti sausainiai ir kokio tirštumo norėsite. Labiau kreminiam sausainių sviestui naudokite nesaldintą kondensuotą pieną.

Laikymas: Naudojant šviežią pieną ir sviestą, sausainių kremą patariama laikyti šaldytuve ir sunaudoti per keletą dienų. Šaldytuve kremas pasidaro kietesnis, ne toks tepamas. Jei norit pasigaminti skanėsto ilgesniam valgymui ir laikyti spintelėje, naudokite kokosų aliejų (arba ghee sviestą) ir aukštoje temperatūroje apdorotą pieną. Spintelėje kremas išlieka minkštas. Variantui be laktozės naudokite augalinį pieną.

Receptas adaptuotas iš

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.