>
Avižiniai sausainiai su kakaviniu medaus kremo įdaru

Avižiniai sausainiai su kakaviniu medaus kremo įdaru

Be gliuteno
Daug angliavandenių
Mažai riebalų
No items found.

užtruksite

20 min

sudėtingumas

Lengvas

porcijos

12 perteptų sausainių

APrašymas

Tokio tipo sausainiai, dažnai vadinami ,,digestive’’, tradiciškai yra gaminami su baltais miltais, daug rafinuoto cukraus ir sviesto. Kadangi juos labai mėgstu, atradau būdą, kaip pasigaminti sveikesnį jų variantą. Šio recepto pagrindas yra avižų ir riešutų miltų bei širdžiai sveiko alyvuogių aliejaus derinys. Be to, saldindama medumi ne tik išvengiu cukraus, bet ir pridedu įvairiausių vitaminų. Sausainiai gaunasi neriebūs, ne per saldūs, sausainiškai trapūs ir ryškaus skonio. Galima mėgautis ir nepertepus kremu, tačiau garantuoju, kad skonis pertepus vertas pastangų!!! Be to, tai vienas iš būdų skanauti Medūkio kakavinį medaus kremą. Nors man jis – kad ir šaukšteliais!

Jums reikės

175 g avižų

60 g grakinių riešutų

3 v. š. alyvuogių aliejaus

3 v. š. medaus

1 a. š. vanilės ekstrakto

¼ a. š. kepimo sodos

1 v. š. vandens

Žiupsnelis druskos

,,MEDŪKIO'' kakavinis medaus kremas su lazdyno riešutais

Gaminimo eiga

1. Įkaitiname orkaitę iki 160 °C ir išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi.

2. Virtuviniu kombainu sumalame avižas ir riešutus iki miltų.

3. Vidutiniame dubenyje išsukame aliejų ir medų. Įplakame vanilės ekstraktą, druską ir vandenyje ištirpintą sodą.

4. Į medaus mišinį beriame pasigamintus miltus ir suminkome viską į vientisą tešlą. Nesijaudinkite, jei tešla atrodys šiek tiek biri - taip turi būti.

5. Formuojame apie 24 tešlos kamuoliukus ir paskirstome juos kepimo skardoje.

6. Suplojame kamuoliukus, kad gautųsi apvalūs, vienodo storio ir skersmens sausainiai. Stengiamės nesustumti sausainių per arti vienas kito.

7. Kepame 20 minučių, iki kol švelniai paruduoja. Ištraukiame ir paliekame skardoje atvėsti.

8. Pertepame sausanius pageidautinu kiekiu Medūkio kakaviniu medaus kremu, šiek tiek suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą sustingti, maždaug 1 valandai.

pastabos

Gaminimas: Aš naudoju virtuvinį kombainą tešlos maišymui,bet galite tiesiog sumesti į dubenį sausus ingredientus ir gerai išmaišyti rankomis, kol susidarys kieta ir lipni sausainių tešla. Kuo daugiau minkysite avižinę tešlą, tuo labiau ji sulips.

Riešutai: galima laisvai keisti ir naudoti bet kokius riešutus ar kokosų miltus. Man skaniausia su graikiniais riešutais arba migdolais.

Aliejus: labiausiai tinka alyvuogių. Taip pat galima naudoti kokosų aliejų, beskonį saulėgražų aliejų ar ištirpintą sviestą.

Įdaras: labiausiai tinka kakaviniai kremai su žemės/lazdyno riešutais. Jei norite naudoti abrikosų kremą ar kreminį medų, patariu tepti šiek tiek ploniau. Kremus galite įsigyti čia.

Laikymas: laikyti uždarame inde iki 5 dienų. Laikant ilgiau nei 5 dienas – dėti į šaldytuvą.

Receptas adaptuotas iš

Daugiau receptų

Arrow

Užsisakyk savo stiklainėlį dabar!

PRODUKTAI