>
Tradicinis tinginys be cukraus

Tradicinis tinginys be cukraus

Daug angliavandenių
Nekeptas
No items found.

užtruksite

20 min

sudėtingumas

Lengvas

porcijos

10

APrašymas

Dalinamės dar vienu sveiko naminio deserto receptu, kuriame vietoje cukraus (šiuo atveju - saldinto kondensuoto pieno) sėkmingai naudojame mūsų medų. Išbandykite!

Jums reikės

200 g sviesto

200 g plakamosios grietinėlės

4-5 v.š. medaus (pagal skonį)

Žiupsnelio druskos

85g kakavos

250 g sausainių (galite naudoti be cukraus/be gliuteno)

Gaminimo eiga

1. Į prikaistuvį sudėkite sviestą, grietinėlę, kakavą ir medų.

2. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant nedidelės ugnies iki užvirimo, kol visi ingredientai ištirps (apie 5 minutes). Nukaiskite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

3. Į kitą dubenį sutrupinkite sausainius. Užpilkite kakavinę masę ant sausainių ir gerai išmaišykite.

4. Pasirinktą formą išklokite plėvele ar kepimo popieriumi. Krėskite tinginį į formą irstipriai suspauskite.

5. Palikite desertą šaldytuve sustingti bent kelioms valandoms ar pernakt.

pastabos

Receptas adaptuotas iš

Daugiau receptų

Arrow

Užsisakyk savo stiklainėlį dabar!

PRODUKTAI