Tradicinis tinginys be cukraus

Daug angliavandenių
Nekeptas

Tradicinis tinginys be cukraus

Klasikinis tinginys sveikiau - saldintas tik medumi, be kondensuoto pieno ir šokolodo. Nesijaudinkite, skonis išlieka labai artimas tradicinio recepto tinginiui!

Užtruksite

20 min

Sudėtingumas

Lengvas

Porcijos

10

Jums reikės

200 g sviesto

200 g plakamosios grietinėlės

4-5 v.š. medaus (pagal skonį)

Žiupsnelio druskos

85g kakavos

250 g sausainių (galite naudoti be cukraus/be gliuteno)

Gaminimo eiga

1. Į prikaistuvį sudėkite sviestą, grietinėlę, kakavą ir medų.

2. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant nedidelės ugnies iki užvirimo, kol visi ingredientai ištirps (apie 5 minutes). Nukaiskite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

3. Į kitą dubenį sutrupinkite sausainius. Užpilkite kakavinę masę ant sausainių ir gerai išmaišykite.

4. Pasirinktą formą išklokite plėvele ar kepimo popieriumi. Krėskite tinginį į formą irstipriai suspauskite.

5. Palikite desertą šaldytuve sustingti bent kelioms valandoms ar pernakt.

No items found.

Pastabos

Receptas adaptuotas iš

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.